Detta är en sida som handlar om oss och Dalarnas konstliv

Historia

I februari 1926 samlades en liten grupp konstnärer och konstintresserade i Falun för att bilda en förening med syfte att stödja konstlivet i Dalarna.

I gruppen ingick konstnärerna Helge Zandén, Hans Norsbo, Bertil Bull Hedlund och Arvid Backlund samt fil.dr.Alvar Silow och red. Nils Lindgren.  Bland de första medlemmarna i den nystartade föreningen var Karin Larsson i Sundborn och Emma Zorn i Mora.

Årsgåvor

Sedan 1927 har Dalarnas konstförening varje år gett en konstnär i uppdrag att ta fram en årsgåva. Med åren har det blivit många konstverk som vi nu samlat i en permanent digital utställning som att publiceras under hösten.

Du kan hämta årets arsgåva som delas ut på årsmötet och kan sedan hämtas hos Maj Edström, Trotzgatan 70, tel. 076-098 37 40. För att vara säker på att få din årsgåva 2021, hämta den under året.

En del exemplar av tidigare årsgåvor, även boken om Stig Borglind, finns kvar och kan köpas för 250 kr. Vid intresse, kontakta styrelsens ordförande.

Dalakonst

Varje år arrangerar Dalarnas konstförening  en jurybedömd konstutställning. Mer information kommer i september